Håll champagneflaskan i 20 graders vinkel och låt sabelns baksida glida längs flaskan mot flaskhalsen. När bladet når kanten skär dess kraft av glaset och skiljer hals och kork från resten av flaskan. Ett fantastiskt sätt att fira!
Den erfarna sommelieren kan öppna en flaska utan att slösa champagne. Vi råder dig dock att hälla av en liten mängd efteråt för att skölja bort eventuella glasrester från flaskhalsen. Det första glaset bör kontrolleras extra noga.
Bladet är inte vasst - det är sabelns kraft som öppnar flaskan.
NOTERA: Förvara sabeln och avhuggna flaskor utom räckhåll för barn och djur, hantera flaskor och glasrester med försiktighet och drick inte ur flaskan.
Sabrering påstås härstamma från 1800-talet och napoleonkrigen då man sittandes till häst öppnade champangnen med vad man enklast hade tillgängligt, sin sabel.
Längd: 440 mm.
Diameter: 25 mm.
Presenttips