Till skillnad från belagda pannor, blir en kolstålspanna aldrig sliten. Därför behöver du aldrig mer köpa en ny. Vi är såpass säkra på kvalitén att vi erbjuder 30 års garanti.
- Tål höga temperaturer – och ugnsvärme
- Stekegenskaperna blir bara bättre med tiden
- Stryktålig, värmetålig och hållbar både i ditt kök och för miljön
- För alla värmekällor inklusive induktion
- Diameter topp: 24 cm
- Stekyta 17,5 cm, låg vinkel på kanterna för bättre åtkomst med t ex stekspade.
- Material - kolstål
I ett test av stekpannor skrev Aftonbladet mycket och vackert om den här pannan. Som citatet ovan anger så är det här ett redskap som inte passar alla. Ett urval från testet:
- "En kock som såg dig fick något ömt i blicken och sa: den där skulle man vilja steka en vaktel i och ösa fågeln med mycket smör.
- "stekytan blir fin"
- "Du är en panna för romantiker. en opraktisk klumpeduns men med en vacker själ. Brittisk öppen sportbil från 50-talet eller en ny Skoda med rejält bagageutrymme?"
- "Den här kan vara en etta eller en femma."
Tung och tålig
Kolstål, till skillnad från t ex teflon, tål ordentliga köksredskap stekspadar och andra redskap av stål. Det finns inga ämnen som kan släppa eller hamna i maten. Och det är pannans tyngd/massa som gör att den kan hålla hög och jämn värme när du steker.
Värmeisolerande handtag
Pannan är klassisk, men handtaget på PS kolstålspannor ett litet underverk:
- Aningen bredare – så du får bättre grepp.
- Förlängt skaft så att du kan ta stöd mot underarmens undersida.
- Den lilla gluggen vid fästet minskar värmespridning in i handtaget.
I 100% rostfritt stål och 100% ugnståligt.
Viktigt om din kolstålspanna
- Vid leverans är din stekpanna från PS täckt med ett skyddande lager. För att få bort det skyddande lagret ska du skölja pannan noggrant med hett – gärna kokande – vatten och därefter torka den helt torr.
- Därefter ska pannans stekyta stekas in så att den får en skyddande hinna med fett med non-stickegenskaper som bara blir bättre med tiden.
- Tvätta din kolstålspanna enbart med hett vatten (och aldrig någonsin i diskmaskinen). Och torka den alltid noggrant efteråt.
- Instruktioner om hur du steker in din panna medföljer.