Att välja rätt stekpanna är sannerligen inte enkelt. Man behöver ta ställning till material, storlek, med eller utan beläggning, hur den ska skötas och naturligtvis priset. En tumregel är att mycket material, dvs en tjock och rejäl "kropp" kostar litet mer, oavsett om den är belagd eller inte. Men vad man får då är en panna som är "förlåtande" om man råkar glömma bort sig och ha för hög värme en stund. En annan erfarenhet är att alla belagda pannor, oavsett prisnivå, kommer förr eller senare "ta slut". Även en mycket stark beläggning nöts vid flitigt användande men rätt skött har man panna i många år. Och rätt skött innebär att vara försiktig med temperaturen, för hög temperatur mår varken stekpannan eller maten bra av, och att belagda och rostfria pannor alltid ska diskas med diskmedel. Varje gång! Däremot inte obehandlat gjutjärn och kolstål, de sköljs bara i varmt vatten med en diskborste.
Presenttips