•   Butik sedan 1930
  •   Leverans för närvarande 3-5 dagar
  •   Fri frakt över 599 kr (ej grill)

Om oss

Adde Lundbergs är ett gammalt anrikt bolag vars historik går tillbaka långt innan sekelskiftet 1900.

1864 startades firman i Varberg av Sofi Memsen och Augusta Ohlsson och även jungfru Albertina Westerman kan ha varit en av grundarna. Vad som är klart är att den 1894 övertogs av Linda Hanson som var kusin till Augusta Ohlsson. Hon drev butiken vidare och bytte namn till Firma: Linda Hanson. Kring 1900 öppnades en filial i Falkenberg och det är sedemera denna som kommer att bli grunden till Adde Lundbergs. Butiken i Falkenberg förestås då av Julie Hermansson, syster till Linda Hanson.

grupporträtt: fr v Julie Hermansson (syster till Linda Hanson och mor till Linda Hermansson), Tora Pettersson och ingenjör Arvid Lundquist
Grupporträtt: fr v Julie Hermansson (syster till Linda Hanson och mor till Linda Hermansson),
Tora Pettersson och ingenjör Arvid Lundquist  

Filialen i Falkenberg kom från1900-talets början att drivas av Adde Lundberg, som var svåger till Linda Hanson. Firman kallades även för Bosättningsmagasinet och man sålde i huvudsak, glas, porslin, inredning, nysilver, nickelarbeten, lampor och belysning mm.

Ursprungsföretaget kom på 60-talet att ingå i Duka-kedjan. 1981 såldes Linda Hanson AB till Hans Lundberg, son till Adde Lundberg. Verksamheten fortsatte både i Varberg och Falkenberg till 1996 då affärsverksamheten upphörde i Varberg. I Falkenberg har den alltjämt fortsatt. Under 90-talet drevs butiken Adde Lundbergs vidare av Hans Lundberg tillsammans med sina tre barn.

Till och med 2017 var det Jonas Lundberg, barnbarn till Adde Lundberg, som kom att driva butiken vidare. Den fysiska butiken öppnade på sin nuvarande plats Fynda Köpcentrum, Falkenberg, år 2006. I takt med teknikens intåg startades 2009 en e-handel, Addelundbergs.se. 

                                                                                     När företaget såldes 1 december 2017 anslöts den fysiska butiken till Önskakedjan men Addelundbergs.se drevs vidare i samma bolag men i sitt eget namn. 1 september 2022 har ägarförhållandena ändrats ytterligare och nu är butiken ett fristående bolag, Önska i Falkenberg AB. Addelundbergs.se drivs i och med det i eget bolag, som då ägs av Önska i Falkenberg AB tillsammans med Trialis AB, som också driver Önskabutiker. Dessa två ägarbolag är båda familjeföretag som arbetar vidare i samma anda som präglat detta anrika företag genom årtionden. 

Sedan starten har e-handeln utvecklats mycket och vår målsättning är att du som kund snabbt ska få ett personligt bemötande och proffesionell hjälp.
Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas, men med stora och goda ambitioner. 

Vi som äger och arbetar med addelundbergs.se är Anna Wahlström Berg och Jonas Berg, Kicki och Tomas Kopsch och Jörgen Andersson. 

 

Följ oss gärna på vårt instagram och facebook, (addelundbergs).

 

 

 

fr.v. Olga Andersson, Linnea Bengtsson, Adde Lundberg och Karl Oscar Liljedahl.

 

Presentkort från Adde Lundbergs.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla

Presenttips

Produkter

Information