Jag tror kvaliteten motsvarar priset och jag uppskattar att produkten finns. Blev överraskad av att stekytan var skrovlig (oslipad). Smöret gled inte i pannan, jag fick använda mer smör och olja. Slipade sedan ner ytan med sandpapper. Hade gärna betalt mer för slipad panna. (Har lärt mig att detta är olika för olika fabrikat).
Skepphults produkter är enastående. Du äger egentligen inte produkten, du förvaltar den för kommande generationer. Som en Patek Philip.
2022-04-17
Lauritz B.K / från Skånelän. Bra pris på gjutjärnspannan, i synnerhet för en skeppshult, har fler produkter av (men saknade en pannkakspanna, lite svårt göra pannkakor i en traktörpanna dito). Generellt med Gytjärnetet är bestående som kan användas över öppen eld utan att bränna sänder som med vanliga teflon pannor (som man måste vara extra försiktig med inte bränna sönder bottnen, som. Ni kanske förstår, om ni är ut campar och brände sönder er panna, kan man inte bara ringa shopen fock får en ny levererad ute i ödemarken.
Har man vanan inne så är gjutjärns pannan/grytor lätta att underhålla, med het vatten lossnar matresterna, oljar in så har man den rätta speciella non-stick beläggningen som man bränner in,som man egentligen slipper med denna pannkakspanna som oljas in efter varje sats pannkakssmet.
Pannan med trähandtag är tycke och smak om man vill ha. Men dessa kostar också några hundralappar extra, men det går att ha en virra runt en tunnare handduk på handtaget, för min del var det hel gjytspannan jag ville ha. I nödfall kan man grilla/ steka i den.
Enda nackdelen som andra kan tycka är vikten, och att underhålla dem, men tänk bara hur länge gjytjärnspannor / grytor kommer att hålla, då är det en ren investering, och billigare i längden än dyra/ billiga nonstick pannor som inte håller lika länge som kommer att nötas ut snabbt. (Det var därför jag gick över till gjutjärn pga nonstick / teflon beläggningen som är hälsovådlig att få i sig. (då kanske keramik beläggningen är bättre alternativ). Också att det tar extra tid at värma upp pannan på spisen, värt att planera matlagningen till flera rätter som man frysa in frysa in.
Fördelen med gjutjärn de håller höga temperaturer och fördelar värmen bättre.
Ni som har en dyr spis med kermikhäll, var rädd om glaset, med en glashäll spelar det inte större roll med en gjutjärnspanna/gryta att ni bränner sönder bottnen på!
PS! Tänk på att inte ha för hög värme på plattan ca: 12/6 på termostats vreden ca = 6/3:an (typ halva vredet på reglaget). Sen att inte snåla med olja, lätt att smeten bränner vid och blir svårare att vända pannkakorna. Smeten ska typ flyta ovan på oljan/ smöret. Tänk också att lära er spis, prova er fram. Själv brukar jag alltid värma min panna på högsta värmet på plattvredet, för att få den varm snabbt, sänker vreden några steg till rätt temperatur, speciellt för att steka pannkakor.
Bon apetit!!