Tamahagane Kockkniv SAN 210 mm Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood.
Tamahagane är namnet på det stålstycke som används för att smida de legendariskt vassa japanska svärden. Tekniken bygger på en unik kombination av hårt och mjukt stål – hårt i eggen för skärpans skull, mjukare i resten för seghet och tålighet. Samma grundprincip gäller för knivarna i Tamahaganeserien. Det är bara metoden som har moderniserats. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det greppvänliga handtaget är tillverkat i pakkawood, ett hållbart, vattentåligt och vackert material.
Presenttips